Lær om parfume

Lær om parfume

Parfumer er en af de ældste og mest populære former for kosmetik. De er blevet brugt af mennesker i århundreder for at forbedre deres udseende og duft. Brugen af parfume kan spores tilbage til gamle civilisationer som f.eks. egypterne og romerne. Egypterne knuste blomster og andre planter for at skabe en velduftende pasta, som de derefter påførte deres hud. Romerne var også kendt for deres kærlighed til parfume. Faktisk var de nogle af de første til at udvikle en proces til fremstilling af parfume af æteriske olier.

 

I dag fremstilles parfume ved hjælp af en række forskellige ingredienser, herunder æteriske olier, ekstrakter og kemikalier. De findes i en bred vifte af dufte, fra blomster og frugtagtig til moskusagtig og træagtig. Parfume bæres af mænd og kvinder i alle aldre og bruges til mange forskellige lejligheder, fra afslappet dagligdags brug til formelle begivenheder. Parfumer har eksisteret i århundreder, og deres popularitet er kun stigende. Faktisk forventes det globale marked for parfume at nå op på 27 milliarder dollars i 2020.

 

Så hvorfor elsker folk parfume så meget? Der er mange grunde, men en af de vigtigste er, at parfume får dem til at føle sig godt tilpas. Parfume kan få dig til at føle dig mere selvsikker og attraktiv, og den kan også skabe en positiv følelsesmæssig reaktion. Når du du dufter en duft, som du kan lide, kan den fremkalde minder og følelser, som kan få dig til at føle dig glad eller nostalgisk. Dufte kan også virke beroligende og beroligende, hvilket er grunden til, at de ofte bruges i aromaterapi. Uanset om du er på udkig efter en ny signaturduft eller bare vil prøve noget nyt, er der tusindvis af parfumer at vælge imellem. Med så mange muligheder kan det være overvældende at forsøge at finde den rigtige. Derfor kan det være en god idé at give en lækker parfume gaveæske til dem du holder af, så de selv kan vælge og måske prøve lidt forskelligt.

 

Nu hvor du ved lidt mere om parfume, kan vi se nærmere på de forskellige typer af dufte, der findes. Den mest almindelige type parfume er eau de parfum (EDP), som indeholder mellem 8-15 % parfumeolier. Eau de toilette (EDT) er lettere end EDP og indeholder 4-10 % parfumeolier. Cologne eller eau de cologne (EDC) er den letteste type parfume og indeholder 2-5% parfumeolier.