Sådan får du en stressfri flytning

At skulle flytte er ofte en spændende tid – det er nemlig ensbetydende med starten på en ny æra. Men lige så begivenhedsrigt det kan være, lige så stressfuldt kan det være. Hvis du vil undgå stress og jag, og gøre familiens flyttedag til en positiv oplevelse for alle parter, så læs med her, hvor du får vores bedste tips til en succesfuld flytning.

Planlæg dig ud af det

Start i god tid

Start på de forberedende øvelser i god tid. Gerne op til 8 uger inden selve flyttedagen, bør du begynde at rydde ud i de ting, du har, danne dig et overblik, og smide de ting ud, du ved, du ikke skal have med over i din nye bolig.

Spørg om hjælp

Slug din stolthed, og bed venner og familie om hjælp. En omfattende flyttedag bliver væsentlig nemmere at komme igennem, når du har flere hjælpende hænder til rådighed – selv hvis det blot er for et par timer. Spørg i god tid, og husk på, at de fleste andre har prøvet at flytte, og de ved derfor, hvor krævende det er.

Pak en taske på forhånd

Pak en taske med de mest essentielle ting til dagen efter flytningen, så du slipper for at rode flyttekasser igennem i din søgen efter tandbørste og toiletpapir den første dag i din nye bolig.

Pak let

Husk at pakke flyttekasserne let, så alle kan være med til at løfte. Samtidig risikerer du ikke, at kasserne går i stykker undervejs. Som udgangspunkt er det en god ide f.eks. at fylde din flyttekasse halvt op med tungt læs såsom bøger og fylde resten af kassen med let tøj eller håndklæder.

Undgå at belaste arme og ryg unødigt

En flyttedag kan være rigtig hård for kroppen. Tunge løft, buk, og løben frem og tilbage hele dagen kan nemt sætte sine aftryk på kroppen, uanset hvor god form du er i. Bedre bliver det ikke, hvis du har planer om at flytte fra eller ind i en lejlighed uden elevator. De mange gange op og ned ad trapper kan udmatte selv den mest atletiske type. I dette tilfælde kan det være en rigtig god ide at leje noget professionelt udstyr, som kan aflaste dig og din krop. Med en el-trappesækkevogn, kan du for eksempel lette byrden en hel del, da denne gør det let og enkelt at komme op og ned ad trapper med tungt læs. Mange steder kan du leje dig til brugbart udstyr egnet til flytning, så du slipper for det værste slæb selv.