Unge og computerspil og gaming


Unge og computerspil og gaming

Bruger dit barn store dele af dagligdagen foran en skærm, hvor der bliver klikket, råbt og jublet? Du frygter måske konsekvenserne, da du sammenligner dit barn med din egen barndom som foregik udendørs med at klatre i træer, spille bold og lege med en masse legetøj. Det du forbinder med barndom, bør naturligvis også være en del af dit barns, dog bør den kombineres med de moderne tendenser. Størstedelen af børn og unge gamer i dag, og det er der, der er et stort fælleskab.

 

Unge mennesker får en masse kommunikative fordele og lederevner ved at snakke med folk og danne en relation om et fælles mål i computerspillet. Derudover får de også en bedre hånd til øje koordination, hvilket får hjerne og hænder til at arbejde bedre sammen. Koncentrationsevnen forbedres også og skaber grobund for en bedre hukommelse. Multitasking er også en evne, som bliver styrket sammen med evnen til samarbejde. Unge mennesker uddanner sig også til bedre at kunne forstå at bruge en computer, hvilket de fleste job bærer præg af i dag. Ligesom tysk var et stort sprog i Danmark grundet tysk tv, så er engelsk blevet det nye sekundære sprog, og vi ligger faktisk nummer 2 over lande, som snakker bedst engelsk, som det sekundære sprog. 

 

Der er dog de ulemper ved gaming, at internettet kan være et hårdt sted at opholde sig, da tonen og mobning ofte finder vej ud til alle. Derudover kan der være mangel på motion og søvn, hvilket kan være sundhedsskadeligt. Børn og unge bør derfor være under opsyn, når det handler om, hvor længe de sidder foran skærmen.

 

Motion og søvn skal altid prioriteres, også selvom unge nok hellere vil sidde med kammeraterne eller veninderne online. En kombination af online tid, motion og søvn er derfor optimal.