Gør livet lettere med Internet of Things


Gør livet lettere med Internet of Things (IoT)

5 intelligente produkter

Hvad er Internet of things (IoT)

IoT eller Internet of Things er et begreb vi hverken kan eller skal komme uden om. Betegnelsen dækker over fysiske produkter der er koblet til internettet, og på den måde kan sende data mellem enheder. Den opsamlede data analyseres, for at gøre produkterne endnu smartere og mere intelligente. I dag findes der stort set IoT produkter i alle danske hjem – det kan være belysning, der selv tænder og slukker, radiatorer der sænker temperaturen, kaffemaskinen der selv går i gang om morgenen eller egentlig bare en almindelig smartphone. De fysiske produkter kan kommunikere via internettet og kan på den måde opsamle data, advare, give besked eller selv udføre opsatte handlinger.

 

I dag dækker IoT over alle mulige produkter fra mobiltelefoner, ure, biler, fjernsyn, støvsugere og meget mere. Der findes i dag et hav af fysiske produkter, som er koblet op på internettet og dermed indgår under betegnelsen Internet of Things. Vi har samlet en oversigt, over 5 smarte produkter med IoT teknologi som hver dag gør livet nemmere for tusindvis af mennesker verden over. 

Tyverialarm

Har du Internet of Things i hjemmet kaldes det for smart home, da det er med til at gøre hjemmet mere intelligent, og på den måde at kunne assistere dig og din familie i dagligdagen. Tyverialarmer er ikke længere kendetegnet udelukkende ved en høj hyletone. I dag er tyverialarmer koblet op på internettet, hvilket giver mulighed for at du kan streame online video fra hjemmet, hvis du har videoovervågning. Det betyder at alarmen selv giver besked til alarmselskabet ved indbrud og at den kan informere om hvis du har glemt at lukke et vindue. Flere alarmer er sat i direkte telefonforbindelse med alarmselskabet, hvorfor der kan tales direkte til indbrudstyven via alarmsystemet.

visuelt. Det kan være fordelagtigt at have styr på sine data og resultater, data er alt afgørende for at forbedre sine resultater fremadrettet.

Robotstøvsuger

Det er muligvis ikke det mest livsnødvendige produkt på listen, men det scorer højt på komfort og frihed. Der findes mange betegnelser for den højtelskede robotstøvsuger. Støvsugeren kommunikerer via internettet og kan styres via mobilen, så du kan bestemme hvor og hvornår hovedrengøringen skal klares. Den kan selv fornemme rummets størrelse, analysere hvor den allerede har været og kravle over dørtrin. Der findes mere avancerede modeller, som både kan støvsuge og vaske gulvet, så du bare skal slappe af når du kommer hjem.  

GPS til demente

En revolutionerende opfindelse og et produkt som i den grad forbedrer livskvaliteten hos brugeren er GPS til demente. Det er en brik som kommunikerer med en baseenhed, som slår alarm til pårørende, hvis den demensramte bliver væk. Man kan via sin smartphone indstille zoner, hvor den demensramte bevæger sig, og hvis han eller hun forlader denne zone, slås der alarm hos de pårørende, der derefter nemt, hurtigt og præcist kan spore lokationen. 

Intelligent belysning

Flere kalder intelligent belysning for fremtidens belysning. Philips Hue er en kendt belysningsserie som består af intelligente lyskilder, der er kommunikerer via nettet. På den måde kan du styre belysningen via din smartphone og indstille lyskilden styrke og varme. Derudover er det også muligt at opsætte sensorer som kommunikerer med belysningen, som på den måde kan tænde og slukke efter behov. 

Wearable Iot

De bærbare trackere som smart watches, pulsure og fitness armbånd er blevet en naturlig del af hverdagen. De kan give et indblik i din egen sundhed ved at tracke antal skridt, søvnmønster, kalorieforbrænding og meget mere. Produkterne kommunikerer nonstop via internettet og sender data fra en enhed til en anden, hvilket betyder at du kan følge nøje med på din smartphone, tablet eller computer. De bærbare trackere kan give en alarm om manglende motion, forhøjet puls eller manglende søvn, og er derfor blevet en vigtig del af mange personers sundhed.